Festival objatí (Bratislava tango festival)

Upútavka na článok na portáli časopisu TANEC (október 2018) • Barbara Brathová

“Festival tanga, to sú aj kontakty, priateľstvá, kolektívna aj individuálna vášeň, ktorá spája ľudí bez ohľadu na národnosť v jednom pozitívnom a sympatickom nadšení pre argentínske tango. Festival je nositeľom mnohých pretancovaných hodín, vydratých topánok, prepotených outfitov, víriacich sa vejárov, boľavých nôh, únavy, smiechu, debát, konštruktívnych výmen informácií aj pocitov, hromady endorfínu a tisícok objatí.” …  
  
“Na jednom tanečnom parkete sa spoja vo vášni kontrastné dvojice opreté o seba na dvanásť minút hruďou i srdcom v malej tango intimite – a tak tanečník z Indie tancuje s tanečnicou z Taiwanu, Talian s Ruskou, Rakúšanka so Srbom, Turek so Slovenkou, Afroameričanka so Švédom, Kanaďanka s tanečníkom z Južnej Afriky a všetci sa nádherne zhodnú v spleti krokov aj v pocite. Festival argentínskeho tanga je festivalom objatí.

Festival objatí - Bratislava tango festival
Festival objatí – reportáž o podujatí Bratislava tango festival. Portál časopisu Tanec, október 2018 (snímka obrazovky)

Len krátko po vyjdení veľkého článku o tangu Mojich dvanásť minút lásky v októbrovom čísle časopisu TANEC 2/2018 zverejnil jeho internetový portál ďalší článok Barbary Brathovej – reportáž z druhého ročníka veľkého medzinárodného podujatia Bratislava tango festival pod názvom Festival objatí.

 

Celý článok „ Festival objatí” si môžete prečítať:

Príjemné čítanie!

  

Poznámka: Článok je zároveň pozvánkou na pripravovanú výstavu fotografií (pozvánka, podrobnosti, foto, video, články…) s tematikou argentínskeho tanga, ktorá sa koná vo februári až marci 2019 v Bratislave. Ich autorkou (a zároveň autorkou ilustračných fotografií článku) je Marta Kossakowska, poľská tanečníčka a fotografka žijúca v Holandsku. 

Pridajte svoj názor