Mojich dvanásť minút lásky

Upútavka na článok v časopise TANEC 2/2018 (október 2018) • Barbara Brathová

„Tango je vášeň. Treba ho cítiť, treba ho prežiť. Na tango treba aj vnútorne dorásť. Iste, môžete sa prihlásiť na kurz, lebo je to trendy, alebo preto aby ste plnohodnotne so svojím partnerom / partnerkou strávili čas, niečo nové sa naučili alebo sa pohybovali v spoločnosti nových ľudí. 

Ale pre mňa je tango, okrem životnej túžby vedieť ho tancovať, čosi viac. Tango je skúsenosť, filozofia žitia. Mapa vlastných emócií, túžob, radostí, sklamaní a bôľov.“

Mojich dvanásť minút lásky
Mojich dvanásť minút lásky – článok v časopise TANEC – 2/2018

… týmito slovami začína 6-stranový článok v časopise TANEC 2/2018 (október 2018) venovaný tangu. Po štyroch rokoch sa ním toto periodikum vracia k téme argentínskeho tanga* a k príbehom ľudí, ktorým tento tanec učaroval.

Tešiť sa tak môžeme z ďalšieho článku, ktorý prispieva k zviditeľňovaniu a propagácii argentínskeho tanga ako aktivity dostupnej za zaujímavej pre bežných ľudi. Autorka Barbara Brathová vďaka vlastnej skúsenosti s absolvovaním úvodných kurzov tanga prináša pohľad blízky a zrozumiteľný aj netanečníkom.
 

Celý článok „Mojich dvanásť minút lásky” si môžete prečítať:

Príjemné čítanie!

*Poznámka redakcie: Časopis TANEC sa tangu venoval už aj v minulosti. V čísle TANEC 4/2014 vyšiel rozhovor s českou tanečníčkou a lektorkou Patríciou Porákovou “Tango – samota emócií pritisnutých k sebe” a rozhovor s tanečníkmi a lektormi bratislavskej tanečnej školy Tango Abrazo Helenou Žitňanovou a Vojtechom Takáčom Opojení tangom.

Pridajte svoj názor