Výstava tango fotografií „Zavreté oči“ v médiách

Snažím sa zachytiť všetko, čo možno nie je vidno na prvý pohľad. Páči sa mi zákulisie, ktoré skrýva množstvo príbehov. Povedala by som, že toto nie sú fotografie tanga, ale života. (Marta Kossakowska)
Snímky z reportáže z vernisáže výstavy tango fotografií „Zavreté oči“ v Správach RTVS (02.02.2019)

Je zriedkavé, ak sa argentínske tango dostane do televízie. O to výnimočnejšie je, že prvý februárový víkend 2019 bolo dokonca v hlavnom spravodajstve RTVS

V piatok 1.2.2019 sa v priestoroch bratislavského Klubu umelcov v Galérii Umelka konala vernisáž výstavy fotografií z prostredia argentínskeho tanga s názvom „Zavreté oči – Ponor do tanga“ autorky Marty Kossakowskej, poľskej tanečníčky a fotografky žijúcej v Holandsku. Hosťami vernisáže boli Noemi Erdös a Marcelo Atria, tanečníci pôsobiaci vo Viedni, ktorí v rámci programu zatancovali ukážku argentínskeho tanga.

Vďaka aktivite organizátorov a kurátorky výstavy vernisáž navštívili zástupcovia viacerých médií vrátane spravodajského tímu verejnoprávnej RTVS. V sobotu 2. februára sa tak krátka reportáž z vernisáže dostala do vysielania hlavných večerných Správ RTVS a nižšie si ju môžete aj pozrieť.

Organizátorom bolo OZ TangoVida, ktoré v reportáži zastúpila Lucia Hazir-Holičová. Kurátorkou a spoluorganizátorkou bola Mgr. Barbara Brathová.

Aby ste pochopili, v čom spočíva čaro argentínskeho tanga, musíte ho vyskúšať. (Marta Kossakowska)

Reportáž v RTVS

Vernisáž a výstava v ďalších médiách

Vďaka úsiliu organizátorov sa výstava a najmä jej vernisáž okrem vyššie uvedenej reportáže v RTVS dostala aj do viacerých ďalších médií:

Viac o výstave a pôvodná pozvánka

Zavreté oči - výstava tango-fotografií
Pozvánka na výstavu fotografií „Zavreté oči“ z prostredia tanga • 01. feb. – 03. mar. 2019 • Marta Kossakowska (PL/NL) • Bratislava • Klub umelcov, Dostojevského rad 2.

Výstavu fotografií „Zavreté oči“ ste si si v Klube umelcov (Dostojevského rad 2) mohli pozrieť do 3. marca 2019 a následne od 5. do 26. marca 2019 v do Kafe Scherz (Palisády 27).

 

 

    .

 

Pridajte svoj názor